注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

A俊

A俊

 
 
 

日志

 
 

BAMBOO  

2012-10-17 12:13:15|  分类: 黄俊滔----A俊的 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 
BAMBOO - A俊 - A俊
 
PROJECT/项目
 
中国陶瓷的制作工艺历史悠久,至古以来中国的陶瓷艺术品都广泛被世人所用,而如今被国外高科技术的冲击似乎渐萧条,西欧古罗马建筑大量运用巨石来修建建筑被世人所赞,源于有非富的大理石。然而东方国家的中国自古以来都是运用砖、瓷、泥、木来营造建筑享誉世名。

如今世界上众多出色建筑几乎都运用了国外的技术甚至文化来修以建成,而原本拥有上千年的建筑文化的中国在当今世界建筑领域似乎消声匿迹。

如何寻找中国的传统文化、技术?又如何运用这些文化融入当今高科技的建筑之中?又如何寻找回中国传统建筑中的建造材料砖、瓷、泥、木创新研发出新的建筑与建筑用材开拓中国建筑的新的一旗?

 
It’s a long  history about china craft art,to ceramic art in China since ancient widely used by people in the world use, and now seems to be the impact of the China High-Tech gradually Depression,Western Europe ancient Rome to build a large number of applying stones to build buildings were the world praise, from have a rich marble.However , the eastern countries of China since ancient times are the use of brick , porcelain , clay, wood , to create a building renowned World name .

many outstanding architectures from all over the world almost use foreign technology,moreover,using some culture to build,And originally has years of Chinese architectural culture in today's world construction sector seems to absence. How to search for China's traditional culture, technology?

And how to use these culture into today's high-tech building with? And how to find back to China.The traditional architectural building materials brick, porcelain, clay, wood innovation developed new building and timber construction to develop the Chinese building a new flag?


中国自古以来有非常多丰富特别的材料,中国古人在很远久的历史以来早已运用了陶泥、竹子这些特别的天然材质进行艺术创作,如今如何能运用这些中国具有代表性的材质进行艺术创作和设计创新是我们感兴趣的事情。

经过研究探索,利用竹的编织和流动可变的表面,用竹子编织的潜在可能性和材料的易燃性通过破坏产生的新的材料生态的理念,用创新的方法构建陶瓷模型。竹板的燃烧是形成陶瓷的一个必要的过程。这是在一个燃烧相互联系的方式。

我们用陶泥贴在竹板编织出来的造型表层上,这是一个创造的过程。竹板经过高温燃烧化尽成灰,这是一个毁灭的过程。而疏松的陶泥重新形成了坚固的陶瓷,这一是一个再创造过程。建筑也往往也遵循这一过程从创造到毁灭再重生。


Since ancient times, China has a very rich material, the ancient Chinese in the very long history has long since use of these special natural clay mud, bamboo material for artistic creation, now how can we use these Chinese representative material for artistic creation and design innovation is something we are interested in.

After study and exploration, uses of bamboo weaving and variable flows of surface potential of bamboo weaving and flammability of materials by damaging new materials arising from the ecological concept, built with innovative methods of ceramic model.Burning planks is the formation of a necessary process of ceramics. This is a burn in the way.
We use clay sticking on the surface of the bamboo woven out of shape, it is a creative process.
Loose clay again formed a solid ceramics, this is a creative process. Buildings also tend to follow the process from creation to destruction and rebirth.
 

 BAMBOO - A俊 - A俊

 

制作过程照/MAKING

我已很久没分享我的作品了,并不是因为我已停止不前了,反而是更加快速提高我的创作频率。导致很难争取出时间来分享最新的作品。这已是我大学时候耗了半个月研究完成的其中一个作品了,时隔一年的今天才正式发表公开出来,不过如今来看仍然热血沸腾。

2012年10月17日 - A俊 - A俊

2012年10月17日 - A俊 - A俊

 

 
BAMBOO - A俊 - A俊
 
 
 

  编制/weaving2012年10月17日 - A俊 - A俊


2012年10月17日 - A俊 - A俊

塑泥/Plastic clay

2012年10月17日 - A俊 - A俊
 
2012年10月17日 - A俊 - A俊

2012年10月17日 - A俊 - A俊

2012年10月17日 - A俊 - A俊

 烘干/Dry

2012年10月17日 - A俊 - A俊

 温控/Temperature control

2012年10月17日 - A俊 - A俊
 
2012年10月17日 - A俊 - A俊

 

2012年10月17日 - A俊 - A俊

 出品/Product

2012年10月17日 - A俊 - A俊
 
2012年10月17日 - A俊 - A俊
展览/Exhibition2012年10月17日 - A俊 - A俊

 
2012年10月17日 - A俊 - A俊
 
2012年10月17日 - A俊 - A俊
 2012年10月17日 - A俊 - A俊2012年10月17日 - A俊 - A俊2012年10月17日 - A俊 - A俊2012年10月17日 - A俊 - A俊
BAMBOO - A俊 - A俊
2012年10月17日 - A俊 - A俊

 

MORE
  评论这张
 
相关小组: 抽点时间写日记
阅读(2595)| 评论(32)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017